Ağrı Patatesin Merkezi Oluyor: Dekar Başına 2 bin 403 Kilogram

Ağrı Patatesin Merkezi Oluyor: Dekar Başına 2 bin 403 Kilogram
Tarım ve Hayvancılık kenti olan Ağrı'da son yıllarda yapılan desteklemeler sonrası bölgede patates üretiminde rekor bir verim elde edildi.

Tarım ve Hayvancılık kenti olan Ağrı'da son yıllarda yapılan desteklemeler sonrası bölgede patates üretiminde rekor bir verim elde edildi.

Ağrı'da geçimini tarım ve hayvancılık ile sürdüren vatandaşlar, ekip biçemeye devam ediyorlar. Son yıllarda patates üretimine ağırlık veren çiftçiler 2023 yılında dkar başına alınan 2 bin 403 kilogramlık verim elde ederek büyük bir başarı sağladılar.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, Ağrı'nın tarımsal potansiyelini en iyi şekilde yansıtan ürünlerden biri olan patatesin bölgede rekor verimle yetiştiğini söylediler. Yetkililer, “Dekar başına alınan 2 bin 403 kilogramlık verim, çiftçilerin emeklerinin karşılığını aldığını gösterirken, tarımsal üretimdeki potansiyelin de ne kadar yüksek olduğunu gözler önüne seriyor. Patates üretiminde elde edilen olağanüstü verimde çiftçilere sağlanan teknik destekler ve modern tarım uygulamaları da etkili oldu” dediler.

pat.jpg

Ağrı'da tarımsal çeşitliliğin artırılması ve alternatif ürünlerin desteklenmesinin önemine dikkat çeken Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız “Patates gibi stratejik ürünlerin yanı sıra diğer tarımsal ürünlerin de yetiştirilmesi gerekir. Bu şekilde, bölgenin tarımsal potansiyelinin daha da artırılarak ekonomiye katkı sağlanabilir. 2 bin 092 dekarlık alanda üretilen 5 bin 027 tonluk patatesten, dekar başına 2 bin 403 kilogram verim alındı. Bu da Ağrı'da patates üretiminde elde edilen rekor verimin, bölgedeki tarımsal başarıların gelecek dönemlerde de zirveye taşınacağına olan inancı güçlendiriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:Yasemin Salman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.