Ağrı Tulum Peyniri Coğrafi İşaret Aldı

Ağrı Tulum Peyniri Coğrafi İşaret Aldı
Ağrı'nın eşsiz lezzeti olan Tulum Peyniri, coğrafi işaretli bir ürün olarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.

Ağrı'nın eşsiz lezzeti olan Tulum Peyniri, coğrafi işaretli bir ürün olarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.

Tarım ve hayvancılık memleketi olarak bilinen Ağrı’da üretilen Tulum Peyniri için yürütülen tescil çalışmaları sonuç verdi. Coğrafi işaret alma sürecinde titiz bir çalışma yürüten kurumlar, Ağrı Tulum Peyniri'nin özgün kimliği ve kalitesini koruyarak gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor. Ağrı Tulum Peyniri'nin coğrafi işaret almasıyla birlikte yöresel ürünün ulusal ve uluslararası platformlarda daha fazla tanıtılması hedefleniyor.

img-1027.jpeg

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan peynir üreticileri, bu önemli başarının Ağrı için gurur verici bir adım olduğunu söylediler. Tarım ve gıda sektörünün daha da ileriye taşınmasına katkı sağlayacak önemli bir adım olan Tulum Peyniri'nin coğrafi işaretli ürün olarak tescil edilmesini mutlulukla karşıladıklarını ifade eden üreticiler, “Tescil edilen Tulum Peynirimiz, yöremizin zengin gastronomik kültürünün ve lezzetlerinin önemli bir belgesi olacaktır” dediler.

img-1026.jpeg

Ağrı Tulum Peynirinin coğrafi işaretli bir ürün olarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildiği müjdesini veren Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu, tescil sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum