Ağrı’da bir mahallede daha taziye yemekleri kaldırılıyor

Ağrı’da bir mahallede daha taziye yemekleri kaldırılıyor
Ağrı’da taziye yemekleri ile ilgili tartışmalar devam ederken, merkezde bir mahalle daha taziye yemeklerini kaldırma kararı aldı.

Ağrı’da taziye yemekleri ile ilgili tartışmalar devam ederken, merkezde bir mahalle daha taziye yemeklerini kaldırma kararı aldı.

Ağrı’da bir süredir devam eden taziye yemekleri tartışmalar daha çok uzayacağa benziyor. Ağrı’da birçok yerde kaldırılıp kaldırılmaması tartışılan taziye yemekleri, bugün Ağrı’nın Cumhuriyet Mahallesi’nde tartışıldı. 500-600 liraları bulan et fiyatlarının ardından genelde 3 gün süren ve en az 200-300 kilogram etin kullanıldığı taziye evlerinde kavurma-pilav yemeğinin kaldırılıp, kaldırılmaması değerlendirildi. Ağrı Cumhuriyet Mahallesi Taziye Evi’nde bir araya gelen mahalleliler konuyu her yönüyle tartıştılar. Dışarıdan gelenler için yemek yapılması diğer gelenlere yemek ikramının olmaması konusunda uzlaşan mahalle sakinleri, konuyu bu hafta yeniden görüşerek karara bağlayacak.

bar.jpeg

Mahalle halkı olarak birlik ve beraberliği sağlamak noktasında biraraya geldiklerini belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Savaş Altun, son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeni ile taziye yemeklerinin ağır bir yük oluşturduğunu vurguladı. Ölen kişinin ardından ağır bir maddi yük kaldığına dikkat çeken Altun “Ağrı’da her taziyede mutlaka kavurma-pilav veriliyor. Veremeyen aileler bu yükün altında eziliyorlar. Bu konuda mahalle sakinlerimiz ile görüşerek bu uygulamayı kaldırma yönünde karar aldık. İnşallah bu kararımız tüm Ağrı’ya örnek olur” ifadelerini kullandı.

bar3.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum