Ağrılı Kadınlar yöresel yemekler için doğada

Ağrılı Kadınlar yöresel yemekler için doğada
Ağrı’da yöresel yemek yapan kadınlar her yıl bu mevsimde yöresel otlar toplayarak yemeklerini pişiriyorlar.

Ağrı’da yöresel yemek yapan kadınlar her yıl bu mevsimde yöresel otlar toplayarak yemeklerini pişiriyorlar.

Ayran Aşı, Keledoş, Haşıl gibi yemekleri yapmak isteyen Ağrılı kadınlar bu dönem ot toplamak için köylerin yolunu tutuyorlar. Ağrı'da uzun yaşamanın sırrını doğal beslenmeye bağlayan kadınlar, bahar mevsimiyle birlikte kendiliğinden çıkan şifalı bitkileri toplamaya devam ediyor.

Ağrı’da bahar mevsimiyle birlikte bir birinden değişik onlarca şifalı bitki de doğada boy göstermeye başladı. Atadan kalma şifalı bitki tüketimine önem veren kadınlar, topladıkları otları değişik yemeklerde kullanarak ömürlerine de ömür kattıklarına inanıyor.

der.jpeg

Doğanın sunduğu zengin bitki çeşitliliğinden faydalanarak sağlık sorunlarına karşı doğal çözümler aradığını ifade eden Hazal Aydemir isimli kadın, “Ağrı'nın dağlık ve mera alanlarında yetişen ve yöreye has olan şifalı bitkiler, birçok derde devadır. Büyüklerimizden edindiğimiz tecrübeyle her yıl bahar mevsiminde bu bitkileri toplayıp yıl boyunca tüketiyoruz. Bu bitkilerin sağlık açısından önemi çok büyük. Doğal ve uzun bir yaşamın sırrı bu bitkilerdedir” dedi.

der1.jpeg

Kaynak:Yasemin Salman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.