Bağışıklığı Güçlendirip Enfeksiyonları Önleyen Mucize: Çörek Otu

Bağışıklığı Güçlendirip Enfeksiyonları Önleyen Mucize: Çörek Otu
Ağrı Bi Diyet Sahibi Bilge İgan Yıldırım, son yıllarda popülerlik kazanan ve sağlık açısından birçok faydası bulunan çörek otunun fitokimyasal, antiinflamatuar ve antioksidanlar açısından zengin bir bitki olduğunu söyledi.

Ağrı Bi Diyet Sahibi Bilge İgan Yıldırım, son yıllarda popülerlik kazanan ve sağlık açısından birçok faydası bulunan çörek otunun fitokimyasal, antiinflamatuar ve antioksidanlar açısından zengin bir bitki olduğunu ve içerdiği bileşenler sayesinde birçok sağlık sorununa iyi geldiğini söyledi.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Ağrı Bi Diyet Sahibi Bilge İgan Yıldırım, çörek otunun içerdiği antioksidanlar ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve vücudu enfeksiyonlara karşı koruduğunu belirtti. Çörek otunun enfeksiyona neden olabilecek bakterileri önleyici özelliklere de sahip olduğunu vurgulayan Bilge İgan Yıldırım, “Çörek otu, kolesterolü düşürmeye yardımcı olup kalp sağlığını destekliyor. Antioksidanlar ve diğer bileşenler, kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabiliyor. Astım, bronşit gibi solunum yolu sorunları yaşayanlar için çörek otunun olumlu etkileri bulunmaktadır. İçerdiği antiinflamatuar özellikler sayesinde solunum yolu semptomlarını hafifletiyor” dedi.

Kadınlar için adet döngüsünü düzene sokma ve adet sancılarını hafifletme konusunda çörek otunun olumlu etkileri de bulunduğunu söyleyen Yıldırım, “Çörek otu, antiinflamatuar ve yatıştırıcı özellikleri sayesinde iltihaplı cildi yatıştırır ve cilt hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olabilir. Çörek otu, diyet rutinleri ve beslenme programlarında da kullanılabilir. Özellikle kilo verme sürecinde destekleyici bir rol oynayabilir. Çörek otunun sağlık üzerindeki olumlu etkileri, içerdiği timokinon adı verilen ana aktif bileşiğinden kaynaklanmaktadır. Ancak, daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır” şeklinde konuştu.

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.