Birol Aydemir kimdir? Birol Aydemir kaç yaşında, nereli?

Birol Aydemir kimdir? Birol Aydemir kaç yaşında, nereli?
Birol Aydemir kimdir? Birol Aydemir kaç yaşında, nereli? Birol Aydemir İYİ Parti'den neden istifa etti? Cevapları ve çok daha fazlası haberimizde...

Birol Aydemir: Hayatı, Kariyeri ve İstifası

Birol Aydemir, 1966 yılında Erzincan'da doğmuş ve 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun olmuştur. Ayrıca 1994 yılında ABD'de, University of Delaware'de Ekonomi yüksek lisansını tamamlamıştır.

Kariyerine 1987 yılında Türkiye Kalkınma Bankası'nda Uzman Yardımcısı olarak başlayan Aydemir, daha sonra Gümrük Müfettişi Yardımcılığı ve Devlet Planlama Teşkilatı'nda çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2006-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 2008-2009'da Washington Büyükelçiliği'nde Planlama Müşaviri olarak görev yapmıştır. Temmuz 2009'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanmıştır.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Birol Aydemir, sosyal medya hesabından partiden istifa ettiğini duyurarak, gerekçelerini paylaşmıştır. İstifasını açıklarken, "İYİ Parti'deki görevlerimden ve üyeliğimden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgilerine sunarım." şeklinde bir ifade kullanmıştır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.