Emeklilere Büyük Müjde: Kurban Bayramında Çifte İkramiye Verilecek!

Emeklilere Büyük Müjde: Kurban Bayramında Çifte İkramiye Verilecek!
Ülkemizde emekli sayısı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) da emekli grubuna dahil edilmesiyle büyük bir artış gösterdi ve yaklaşık 18 milyona ulaştı.

Kurban Bayramı’nda Emeklilere Çifte İkramiye Müjdesi

Ülkemizde emekli sayısı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) da emekli grubuna dahil edilmesiyle büyük bir artış gösterdi ve yaklaşık 18 milyona ulaştı. Maaş konusunda yaşanan zorluklar nedeniyle birçok emekli, Kurban Bayramı’nda ek gelir imkânı sağlayacak destekleri sabırsızlıkla bekliyor. Bu sene Adana Ceyhan Belediyesi’nin emeklilere çifte ikramiye müjdesi vermesi, heyecan yarattı. Belediyeden verilen bu destekle, bayramda emekliler biraz daha rahat nefes alabilecek.

Ceyhan Belediyesi’nden 5 Bin TL Bayram İkramiyesi

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Kurban Bayramı’nda ihtiyacı olan emeklilere 5 bin TL tutarında ikramiye verileceğini açıkladı. Başkan Aydar, belediyenin bu uygulamasının amacının bayramda emeklilere destek olmak olduğunu ifade etti. Buna göre, Ceyhan'da yaşayan emekliler, devletin vereceği 3 bin TL bayram ikramiyesine ek olarak belediyeden de 5 bin TL alarak bayramda toplamda 8 bin TL’lik bir ek gelir elde edecekler.

Bayram İkramiyesi Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Devletin emeklilere her bayramda verdiği ikramiyelere bu yıl yüzde 50 zam yapılmıştı. Önceki yıllarda 1.500 TL olan ikramiye tutarı, 2024 yılında 3 bin TL’ye çıkarıldı. Emekli vatandaşlar, maaş aldıkları banka üzerinden bakanlığın belirleyeceği tarihte ikramiyelerini alacaklar. Ödemelerin genellikle bayramdan bir hafta önce yapıldığı düşünülürse, Kurban Bayramı ikramiyelerinin de yine bu takvim doğrultusunda yatırılması bekleniyor.

Kurban Bayramı Takvimi 2024

Emekliler için Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödeneceği tarih şu şekilde hesaplanabilir:

  • 1. Gün: 16 Haziran Pazar
  • 2. Gün: 17 Haziran Pazartesi
  • 3. Gün: 18 Haziran Salı
  • 4. Gün: 19 Haziran Çarşamba
  • Arefe Günü: 15 Haziran Cumartesi

Bakanlığın kısa süre içinde bayram ikramiyelerinin kesin ödeme tarihini açıklaması bekleniyor. Bu gelişme, emeklilerin bütçelerini planlamalarına yardımcı olacak ve bayram sevincini artıracak. (Haber Merkezi)

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.