İkinci Kadir Şeker davası: 5 yıl hapis cezası onanan 2 genç tutuklandı

İkinci Kadir Şeker davası: 5 yıl hapis cezası onanan 2 genç tutuklandı
İkinci Kadir Şeker davası: 5 yıl hapis cezası onanan 2 genç tutuklandı

Eskişehir'de İkinci Kadir Şeker Davası: Tutuklanan 2 Genç, 5 Yıl Hapis Cezası Onandı

Eskişehir'de yaşanan olayın ardından verilen 5 yıl hapis cezası onanan Tolga Daşkıran ile arkadaşı Hüseyin Şahin, Eskişehir Adliyesine teslim oldu. Daşkıran, "Tam da hayatımın güzel noktasındaydım, inşallah çıkınca da hayatıma devam ederim." dedi.

Eskişehir'de bir olayın ardından verilen 5 yıl hapis cezası onanan Tolga Daşkıran ile arkadaşı Hüseyin Şahin, Eskişehir Adliyesine gelerek teslim oldu.

Daşkıran, "Arkadaşlarımla birlikte insanlık görevimizi yaptığımızı düşünüyorum, gerisi Türk adaletine kalmıştır. İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun. Üzüldüm, tam da hayatımın güzel noktasındaydım." ifadelerini kullandı.

Olayın Detayları ve Cezaların Onaylanması

Olay, Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi'nde meydana geldi. Tolga Daşkıran ve Hüseyin Şahin, bir olaya müdahale ederken Abdulkadir Ahmadi'yi engellemeye çalışırken yaralandılar. Tolga Daşkıran'a 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 5 yıl hapis cezası verildi ve bu ceza Ankara Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.

Daşkıran'ın avukatı ve Cumhuriyet Savcısı itiraz dilekçesi vermiş olsa da mahkeme, 5 yıllık hapis cezasını onayladı. Ayrıca Abdulkadir Ahmadi'ye ise 12 yıl 6 ay, Hüseyin Şahin'e ise 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Ailelerin ve Avukatın Açıklamaları

Tolga Daşkıran'ın annesi Nazire Kurt, oğlunun masum olduğunu ve Türk adaletine güvendiğini belirtti. Daşkıran'ın avukatı ise gençlerin geleceklerinin bu kararla belirlenebileceğini ifade etti.

Tolga Daşkıran ve Hüseyin Şahin adliyedeki işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aileler ve yakınları ise bu duruma büyük üzüntüyle karşılık verdiler.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.