Magnum Neden Toplatılıyor Son Dakika 2024?

Magnum Neden Toplatılıyor Son Dakika 2024?
Magnum dondurmaları toplatılıyor mu, neden? Magnum’dan açıklama geldi

Magnum Firması'ndan Resmi Açıklama Geldi

Son günlerde ortaya atılan Magnum dondurmalarının toplatılacağı iddiaları, vatandaşların detayları sorgulamasına neden oldu. İngiliz basınında yer alan "Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor" ifadeleri üzerine, Türkiye'den Magnum firmasından açıklama geldi. Peki, Magnum dondurmaları gerçekten toplatılıyor mu? Magnum hangi ülkeye ait bir marka?

Magnum Dondurmaları Hakkında Detaylar

İngiltere basını, hızlı tüketim ürünleri şirketi Unilever'in bazı Magnum dondurmalarının toplatılmasını talep ettiğini duyurdu. İngiliz basını, Magnum Bademli dondurma çubuklarının "plastik ve metal olasılığı" nedeniyle acil olarak geri çağrıldığını bildirdi. Gıda Standartları Ajansı'nın da tüm perakende mağazalarda gerekli duyuruların yapılacağını belirttiği ifade edildi.

Magnum Türkiye'den Gelen İlk Açıklama

Magnum Türkiye, söz konusu iddialara yanıt vererek herhangi bir riskin olmadığını belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Magnum Badem ürünlerinin metal içerebileceği endişesiyle toplatılması haberlerine ilişkin açıklama yapmak istiyoruz. Türkiye'deki Magnum ürünleri için herhangi bir risk bulunmamaktadır. Üretimini yaptığımız çubuklu Magnum ürünlerimiz uluslararası gıda standartlarına uygun olarak Çorlu ve Konya fabrikalarımızda hijyenik koşullarda üretilmektedir. Türkiye'de üretilen ve satılan ürünlerimizde söz konusu risk bulunmamaktadır. Tüm tüketicilerimizi güvenle ürünlerimizi tüketmeye davet ediyoruz."

Magnum, Türkiye'de Sorun Teşkil Etmiyor

Magnum Türkiye'nin açıklamasına göre, İngiltere ve İrlanda'da üretilen Magnum Badem ürününde yaşanan sorun, Türkiye'de üretilen ve satılan Magnum ürünleri için bir sorun teşkil etmemektedir. Türkiye'deki üretim tesislerinde uluslararası standartlara uygun şekilde hijyenik koşullarda üretim yapıldığı vurgulanmıştır.

Magnum Dondurması Hangi Ülkenin Ürünü?

Magnum, Unilever şirketine bağlı bir dondurma markasıdır ve Algida markasının bir ürünüdür. Magnum farklı ülkelerde farklı isimlerle faaliyet gösteren bir marka olarak bilinmektedir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.