Zilkade ayının önemi nedir, Zilkade ayı ne zaman başlıyor?

Zilkade ayının önemi nedir, Zilkade ayı ne zaman başlıyor?
Zilkade ayının ne zaman başlayacağı ve faziletleri, İslam camiası tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor.

Hz. Muhammed'in (s.a.v) Hadis-i Şerif'ine göre, haram olan dört aydan biri olan Zilkade ayında üç gün oruç tutana, Allah 900 senelik oruç sevabı yazar. Peki, 2024 Zilkade ayı ne zaman başlayacak ve faziletleri neler?

Zilkade ayının başlayacağı tarih, Müslümanlar için önemli bir gündem maddesi. Zilkade, İslam takvimine göre yılın 11. ayıdır ve Mübarek Aylar, Hürmet Ayları ya da Haram Aylar'ın ilkidir. Bu ayın önemi, Peygamber İbrahim ve İsmail devrinden beri her türlü kötülüğün, saldırının, zulmün ve savaşın yasak olmasıyla gelir. Hz. Muhammed'in (s.a.v) Hadis-i Şerif'ine göre, "Haram Aylarda üç gün oruç tutana, Allah 900 senelik oruç sevabı yazar."

2024 Zilkade ayı, 9 Mayıs 2024 Perşembe günü başlayacak ve 7 Haziran 2024 tarihinde sona erecek.

Zilkade ayının faziletleri arasında, Müslümanlar için önemli bir zaman dilimi olması bulunur. Haram aylardan biri olması nedeniyle özellikle değerlidir. Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Recep olmak üzere dört tane Haram ay bulunur. Bu aylarda her türlü kötülük, saldırı, zulüm ve savaş yasaklanmıştır. Zilkade ayında meydana gelen önemli olaylar arasında Hz. İbrahim ile İsmail’in Kâbe’nin temellerini yükseltmeleri, denizin Hz. Musa için yarılması, Hz. Yunus’un balığın karnından çıkması gibi olaylar bulunur. Ayrıca, bazı kaynaklarda "Musa'ya otuz gece vade verdik" ayeti Zilkade ayı olarak yorumlanır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.