Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?
Bu hafta yatırım araçlarındaki performans değerlendirildiğinde, yatırım fonları ve bireysel emeklilik fonlarının kazandırdığını görüldü.

Yatırım fonları yüzde 0,88, bireysel emeklilik fonları ise yüzde 1,28 değer kazandı. Özellikle hisse senedi fonları bu hafta en yüksek kazancı sağlayarak yatırımcıları sevindirdi.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,29 değer kazanırken, altının gram fiyatı yüzde 2,64 azalarak geriledi. Dolar/TL ve euro/TL kurlarında ise düşüş yaşandı. Dolar yüzde 0,43, euro ise yüzde 0,35 değer kaybetti.

Altın piyasasında ise külçe ve cumhuriyet altınlarında düşüş görüldü. Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 2,64 azalarak 2 bin 436 liraya gerilerken, cumhuriyet altınının satış fiyatı yüzde 5,14 düşüşle 16 bin 364 liraya indi.

Yatırımcılar, bu hafta en fazla kazandıran yatırım araçlarını değerlendirerek gelecek hafta için stratejilerini oluşturabilirler. Hisse senedi fonları gibi yüksek getiri sağlayan fonlar, yatırımcıların dikkatini çekiyor ve portföylerinde yer almayı değerlendiriyorlar.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.